МИТКО ГОГОВ: МИРОТ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ПАДОБРАН. ПАЃАМЕ, АМА МОРАМЕ ДА ПАДНЕМЕ (НА) БЕЗБЕДНО

МИТКО ГОГОВ: МИРОТ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ПАДОБРАН. ПАЃАМЕ, АМА МОРАМЕ ДА ПАДНЕМЕ (НА) БЕЗБЕДНО

МИТКО ГОГОВ: МИРОТ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ПАДОБРАН. ПАЃАМЕ, АМА МОРАМЕ ДА ПАДНЕМЕ (НА) БЕЗБЕДНО   Македонскиот поет Митко Гогов неодамна беше дел од меѓународно читање што го организира Интернационалната федерација на писатели за слобода од Буенос Аирес, Аргентина....
ВАВИЛОНСКА БИБЛИОТЕКА, 1 ТОМ, ПОЕЗИЈА, ЦРНА ГОРА

ВАВИЛОНСКА БИБЛИОТЕКА, 1 ТОМ, ПОЕЗИЈА, ЦРНА ГОРА

„Вавилонска библиотека“ е зборник поезија на автори од Балканот „Вавилонска библиотека“ е онлајн иницијатива и платформа за промовирање на светската поезија, но пред сè поезија на автори од Балканот, а во првиот том од нивната колекција се застапени и поети од...
IV. ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „АНТЕВО ПЕРО“

IV. ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „АНТЕВО ПЕРО“

IV. ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „АНТЕВО ПЕРО“ Meѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“ распишува КОНКУРС за доделување на наградата „Антево перо“, востановена во чест на творештвото на бардот на современата македонска поезија,...
МИТКО ГОГОВ Е УЧЕСНИК НА 31. МЕЃУНАРОДЕН ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ВО МЕДЕЛИН, КОЛУМБИЈА

МИТКО ГОГОВ Е УЧЕСНИК НА 31. МЕЃУНАРОДЕН ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ВО МЕДЕЛИН, КОЛУМБИЈА

МИТКО ГОГОВ Е УЧЕСНИК НА 31. МЕЃУНАРОДЕН ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ВО МЕДЕЛИН, КОЛУМБИЈА   На 31. Меѓународен поетски фестивал во Меделин, Колумбија, кој се одржува од 1-ви до 29 август 2021 година, С. Македонија ќе ја претставува поетот Митко Гогов. Учесниците на...
ИЗВОРНО, Керол Ен Дафи, Велика Британија

ИЗВОРНО, Керол Ен Дафи, Велика Британија

БРИТАНСКАТА ПОЕТЕСА КЕРОЛ ЕН ДАФИ Е ДОБИТНИЧКА НА НАГРАДАТА „ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ НА СВП ЗА 2021 ГОДИНА. Целиот текст е достапен на следниот линк. ИЗВОРНО Стасавме од нашата земја во црвена соба што се распадна по полињата, мајка ни го пееше името на татко со вртењето на...
IN MEMORIAM: Почина истакнатиот полски поет Адам Загајевски, добитник на наградата „Златен венец“ на СВП во 2018 година

IN MEMORIAM: Почина истакнатиот полски поет Адам Загајевски, добитник на наградата „Златен венец“ на СВП во 2018 година

IN MEMORIAM: Почина истакнатиот полски поет Адам Загајевски, добитник на наградата „Златен венец“ на СВП во 2018 година   Еден од најголемите современи светски поети, Адам Загајевски почина на 21 март во Краков, на 75 годишна возраст. Роден во 1945 година во...