МИТКО ГОГОВ: МИРОТ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ПАДОБРАН. ПАЃАМЕ, АМА МОРАМЕ ДА ПАДНЕМЕ (НА) БЕЗБЕДНО

МИТКО ГОГОВ: МИРОТ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ПАДОБРАН. ПАЃАМЕ, АМА МОРАМЕ ДА ПАДНЕМЕ (НА) БЕЗБЕДНО

МИТКО ГОГОВ: МИРОТ Е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ПАДОБРАН. ПАЃАМЕ, АМА МОРАМЕ ДА ПАДНЕМЕ (НА) БЕЗБЕДНО   Македонскиот поет Митко Гогов неодамна беше дел од меѓународно читање што го организира Интернационалната федерација на писатели за слобода од Буенос Аирес, Аргентина....
ИТЕРАНИСТИЧКИТЕ ДОПИРИ ВО ,,ВКУСОТ НА ПРАСКИТЕ“ ОД ВЛАДА УРОШЕВИЌ

ИТЕРАНИСТИЧКИТЕ ДОПИРИ ВО ,,ВКУСОТ НА ПРАСКИТЕ“ ОД ВЛАДА УРОШЕВИЌ

МЕДИТЕРАНИСТИЧКИТЕ ДОПИРИ ВО ,,ВКУСОТ НА ПРАСКИТЕ“ ОД ВЛАДА УРОШЕВИЌ   Mедитеран … како би го дефинирала овој фасцинантен и ,,заробувачки“ поим што се проткајува низ крвните јазли на македонскиот народ?! Освен како темел, супстрат од Mедитеранското море, освен...
Р(Е)ВОЛУЦИЈА, Валерија Дамчевска

Р(Е)ВОЛУЦИЈА, Валерија Дамчевска

Р(Е)ВОЛУЦИЈА Мементо мори, стегај си заби низ солзи. Милион успеси, а само ползи и ползи. Видици шири, од која страна и да свртиш, крив си. Шо ќе ти е на живото суштина? Исфрли сè и на крајо плукни ја. Чекај си 5-6 сати во јавна институција. Ако немаш кеш –...
КАДЕ БРЗАШ МАЛ ЧОВЕКУ, Катарина Јовчевска

КАДЕ БРЗАШ МАЛ ЧОВЕКУ, Катарина Јовчевска

КАДЕ БРЗАШ МАЛ ЧОВЕКУ Го гледаш ли хаосот во овој свет каде брзаш мал човеку да достигнеш ли уште до височините или да ѕирнеш што сѐ се крие насекаде на земјата или во вселената со авиони, ракети… Дали имаш желба сѐ уште да се китиш со повеќе награди, пари и...
ВАВИЛОНСКА БИБЛИОТЕКА, 1 ТОМ, ПОЕЗИЈА, ЦРНА ГОРА

ВАВИЛОНСКА БИБЛИОТЕКА, 1 ТОМ, ПОЕЗИЈА, ЦРНА ГОРА

„Вавилонска библиотека“ е зборник поезија на автори од Балканот „Вавилонска библиотека“ е онлајн иницијатива и платформа за промовирање на светската поезија, но пред сè поезија на автори од Балканот, а во првиот том од нивната колекција се застапени и поети од...