Кон стихозбирката „Празно место“ од Снежана Стојчевска

Кон стихозбирката „Празно место“ од Снежана Стојчевска

КОН СТИХОЗБИРКАТА ПРАЗНО МЕСТО ОД СНЕЖАНА СТОЈЧЕВСКА   Кога во рака ќе ви се најде нов поетски ракопис од веќе етаблиран автор, со претходно пет објавени стихозбирки, кои добиле голема доза на внимание и признание на книжевната сцена, неизбежно е да имате високи...
КОН ПОЕТСКАТА ЗБИРКА „ТЕЛА“ ОД СЛАВИЦА  ГАЏОВА СВИДЕРСКА

КОН ПОЕТСКАТА ЗБИРКА „ТЕЛА“ ОД СЛАВИЦА ГАЏОВА СВИДЕРСКА

Сѐ е залудно ако не погледнуваш кон ѕвездите кон поетската збирка „Тела“ од Славица Гаџова Свидерска Се држам до ставот дека поезијата не се анализира. Нема потреба за такво ситнење и лаичко дообјаснување, уверена сум дека на тој начин грубо се допира поетот, неговата...
ВЕРСОПОЛИС ПОЕТИ, НОМИНИРАНИ ЗА 2021 ГОДИНА

ВЕРСОПОЛИС ПОЕТИ, НОМИНИРАНИ ЗА 2021 ГОДИНА

ИВА ДАМЈАНОВСКИ, номинираниот Версополис поет за 2021 година од страна на Струшки вечери на поезијата и официјално е дел од Версоплис платформата. Ѝ посакуваме многубројни покани за учества на фестивали од партнерите на Версополис платформата. На следниот линк може да...