КОГА ЉУБОВТА СЕ ТРОШИ КАКО КРЕДА, Лулзим Хазири

КОГА ЉУБОВТА СЕ ТРОШИ КАКО КРЕДА, Лулзим Хазири

(ОВА СЕ ВИКА САМОТИЈА) скиташ по улици за да начекаш човек одеднаш се гледаш како си беседиш со прозорец со лисја со сонце со наведната глава како клатно се враќаш низ добро изгазена патека со ногавици влажни од утринската роса кога разбудениот свет го пие кафето...
ЛИКОВИТЕ ВО МЕНЕ, Ерол Туфан

ЛИКОВИТЕ ВО МЕНЕ, Ерол Туфан

ДЕЛНИЦА Патот на песната е бесконечен А ти си смртен. Што можам да сторам? Не многу, ама можеш нешто. Што? прашав нестрпливо. Со зборовите што ги поседуваш Во твоето определено време Да ја поплочиш делницата своја Започнувајќи таму каде што Престанав јас – ете, тоа...
КОЊСКА ТРОЈА, Шаип Емерлаху

КОЊСКА ТРОЈА, Шаип Емерлаху

КАДЕ ТРГНАВМЕ Ноќната опашка стана гнездо на глувците утринскиот лист предвремено се отвори Каде е сега?!   ЛЕГЕНДИТЕ Легендите што ги создадоа јунаците на Големото време со едно движење на тревата одеднаш сами се вознемируваат   НИШТО НЕ ОСТАНУВА БЕЗ...