Шири поезија, не страв

Шири поезија, не страв

„Шири поезија, не страв“ е меѓународен проект, формиран од малтешкиот поет Антоан Касар. Проектот под наслов Spread poetry, not fear ја виде светлината на денот во ноември 2015 година, најпрво во форма на страница на социјалната мрежа Фејсбук, а потоа и со бројни...
Антологија Игропис

Антологија Игропис

Антологијата  „Игропис“ е обид да се направи хибридна форма на книга, каде што сликата се обидува да се соедини со зборот. Овој вид на медиум – порака е начин да се направи вкрстена естетска вредност, еден вид на социјален експеримент, што претставува метафора за...