Проекти

ВО САМРАКОТ НА МИСЛИТЕ, Елка Димитрова

ВО САМРАКОТ НА МИСЛИТЕ, Елка Димитрова

Излезе од печат поетската книга „Во самракот на мислите“ од бугарската авторка Елка Димитрова. Преводот од бугарски на македонски јазик: Борче Георгиев. Дизајн на корица: Мартин Георгиевски. Насловот на книгата е особено интересен: самракот е токму таква средна...

Прочитај повеќе
Шири поезија, не страв

Шири поезија, не страв

„Шири поезија, не страв“ е меѓународен проект, формиран од малтешкиот поет Антоан Касар. Проектот под наслов Spread poetry, not fear ја виде светлината на денот во ноември 2015 година, најпрво во форма на страница на социјалната мрежа Фејсбук, а потоа и со бројни...

Прочитај повеќе
Антологија Игропис

Антологија Игропис

Антологијата  „Игропис“ е обид да се направи хибридна форма на книга, каде што сликата се обидува да се соедини со зборот. Овој вид на медиум – порака е начин да се направи вкрстена естетска вредност, еден вид на социјален експеримент, што претставува метафора за...

Прочитај повеќе

Галерија

Не двоумете се да ги испратите своите песни за објавување на македонската страница „Шири поезија, не страв“ на: footnote.association@gmail.com со назнака: „За шири поезија, не страв“.

Ви благодариме за читањето, допаѓањето и споделувањето.

Проектот „Шири поезија, не страв“ е финансиран од Министерството за култура                     на Северна Македонија