ГОЛЕМИОТ СКАНДАЛ, Сања Трпковска

„ГОЛЕМИОТ СКАНДАЛ“ е роман за патувања, подароци, пасошки контроли, перничиња и плеј-листи за по пат. Приказната на двајцата патници во купето бр. 091 на железничката станица во Лондон започнува со наивно прашање – дали може да се затвори прозорецот. Конечна дестинација е Париз, директна линија.

„ГОЛЕМИОТ СКАНДАЛ“ е прв објавен роман на Сања Трпковска. Вториот роман „Реквием на тацна“ беше одбран во топ три ракописи на конкурсот „Новите“ (2023), од издавачката куќа „Темплум“ од Скопје. Расказот „ПАС-АПОРТ“ беше објавен во рамките на конкурсот за краток расказ на помирување – Бибер 04 (2021). Сања пишува за блиското минато и идно време, застанува во сегашноста да пие кафе низ улиците и звуците на Балканот.

„ГОЛЕМИОТ СКАНДАЛ“ е роман за патувања, подароци, пасошки контроли, перничиња и плеј-листи за по пат. Приказната на двајцата патници во купето бр. 091 на железничката станица во Лондон започнува со наивно прашање – дали може да се затвори прозорецот. Конечна дестинација е Париз, директна линија.

Главен уредник на книгата е Драгана Евтимова
Дизајн на корица изработи Сања Трпковска
Издавач: ФУСНОТА

Проектот „Шири поезија, не страв“ е финансиран од Министерството за култура                     на Северна Македонија