ВЛЕЗОТ Е ОД ДРУГАТА СТРАНА,
Николина Андова Шопова

(песна што се чита од две страни)

Исчезнува
и засекогаш
ги остава прозорците ширум отворени
и остава само писменце на перницата
таа се измолкнува од креветот
Утрото потоа
на оние што додека се живи спиеле со неа
Никогаш не им се враќа

Таа, смртта, е непоправлива заводничка

 

Николина Андова Шопова

Проектот „Шири поезија, не страв“ е финансиран од Министерството за култура                     на Северна Македонија