ИЗГРАДИВ КУЌА,
Ана Голејшка Џикова

и во неа сместив
Зачини, билки и сон
Го полеав заедничкиот кревет
со цимет и каранфилче
Чекам да преврне дождот од ѕвезди
и да се смири ноќта
Да те повикам на добредојде
Со слатко од смокви
и бисерна вода.

 

Ана Голејшка Џикова

Проектот „Шири поезија, не страв“ е финансиран од Министерството за култура                     на Северна Македонија